Lasati-ne pe noi sa avem grija de instalatiile electrice ale dumneavoastra

Va oferim servicii complexe si complete de termografiere si analiza termografica a instalatiilor. Expertii nostri va stau la dispozitie si isi propun sa identifice toate punctele “fierbinti” ale instalatiilor dumneavoastra si sa va ofere solutii pentru remedierea problemelor.
Camera de termoviziune TESTO 870 la dispozitia dumneavoastra.

Acest serviciu este dedicat in principal mentenantei instalatiilor electrice

Ce va oferim? Va oferim urmatoarele analize:

– verificarea tablourilor de comanda întreținere la un nivel superior,

Instalațiile electrice in general sau cablurile la temperaturi crescute, sunt întotdeauna o indicație a unei suprasarcini. Aceasta supratemperatura indica o defecțiune iminentă sau un defect existent. Termografia este deosebit de utila în menținerea în tablourilor de comandă functionale, chiar si pe timpul verificarilor, deoarece măsurătorile se efectueaza fără contact, de la o distanță sigură si sub tensiune. Prin urmare, problemele pot fi detectate din timp si pot fi puse în aplicare măsuri de remediere a lor.

– verificarea conductoarelor si a conexiunilor (contactelor),

Temperaturile diferite in conductoare și/sau conexiunile instalațiilor electrice pot fi un semn de izolatie/contact slăbit sau corodate. După cum se vede în imagine, propagarea căldurii poate fi monitorizată si în canalurile de cabluri și cablurile independente. Supraincalzirea capetelor conductoarelor putand avea mai multe cauze, se va continua analiza cu starea contactelor, starea si temperatura sigurantelor, si altele.

verificarea componente electrice,

In cazul componentelor electrice, distribuția căldurii în interiorul componentelor individuale reprezinta un aspect semnificativ de analiza si control. Temperaturi diferite în aparate indică pana la anumite valori, starea de funcționare a acestora, dar peste anumite limite pot indica anumite defecțiuni. Imaginea prezinta o siguranță electrică supraîncărcata. Cauza poate fi subdimensionarea sau  consumul excesiv de curent. In ambele situatii trebuie luate masuri pentru rezolvarea cat mai rapida a problemei.

– verificarea transformatoarelor,

Indiferent de tipul de izolație, de conexiuni sau de miezurilor din componenta transformatoarelor, indiferent de nivelul de tensiune al acestora, toate transformatoarele pot fi termografiate. Avand in vedere parametrii normali de functionare se pot descoperi foarte usor, anomaliile termice, care ascund posibile defecte interne.  Si ceeace este cel mai important, verificarea se face in functiune si sub tensiune micsorandu-se astfel timpul de deconectare la minim.

– verificarea liniilor electrice aeriene,

Punctele de conexiune electrice si izolatoarele liniilor electrice aeriene în stațiile electrice sau pe tarseul acestor linii electrice aeriene, de joasa, medie sau înaltă tensiune pot fi verificate preventiv, in scopul identificarii punctelor cu probleme. De obicei, aceste locații sunt dificil de accesat. O mulțime de locații pot fi inspectate cu camera de termoviziune folosind un obiectiv cu o rezoluție ridicată. In mod convenabil, verificare se poate efectua de la sol sau din aer (cu elicopterul)

– verificarea sistemelor de comanda si control,

Sisteme electrice de măsurare, comanda si control funcționează la tensiune joasă și pot fi inspectate rapid și ușor utilizând scanarea termografica. Aceste sisteme sunt în mod normal, menținute in functiune si verificate cu ajutorul unei camere de termoviziune cu detector de înaltă rezolutie. Rezoluția mai mare a detectorului face vizibile cele mai mici detalii. Astfel, chiar și cele mai mici componente electrice pot fi analizate prin termografiere.

Cum procedam?

Share